Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten x

Stoofschotel van knolselderij en venkel

Vanaf 2 persoon(en)

Ingredienten

½ x Knolselderij (in reepjes)
1 x Venkel (in reepjes)
6 x Plakjes Speltbrood (of zuurdesem)
¼ x Rode Peper (gesnipperd)
2 x Teen Knoflook (gesnipperd)
Zout en Peper uit de molen
Olijfolie
1 x Bol Buffelmozzarella
125 gr. Spekreepjes (gerookt)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pan, doe hier de knolselderij en venkelreepjes in. Kook deze beetgaar in 10 minuten met veel zout. Giet dit af en neem een ovenschaal. Vul deze schaal met de gekookte knolselderij en venkelreepjes. Snijd de plakjes speldbrood aan blokjes van 1 cm, giet hier ruim olijfolie over en meng met knoflook, rode peper, zeezout en de spekreepjes. Snijd de bol mozzarella aan plakjes, leg deze in de ovenschaal op de plakjes knolselderij en venkel. Verdeel het mengsel van brood en spekjes over de mozzarella. En besprenkel dit met olijfolie. Zet deze 20 minuten in de oven op 175 graden. Serveer eventueel met een stukje gebakken witvis. Eet smakelijk!

Bekijk al onze hoofdgerechten