Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

BBQ Battle aflevering 2: Surf & Turf

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

6 x Pijlstaartinktvis
1 bosje Peterselie
1 bosje Platte peterselie
1/2 bosje Basilicum
1 bosje Koriander
1/2 bosje Oregano
2 x Rode peper
1 x Jalapeño peper
2 teentjes Knoflook
Een grote hand pijnboompitten (gebrand en fijn gehakt)
Grove Peper en zout (naar smaak)
Olijfolie

Picanha steak

600 gram Picanha (rosbief)
6 eetl. Runderrub
2 eetl. Dalmationrub



Bereidingswijze

Maak de pijlstaartinktvissen schoon door de tentakels eraf te halen, de binnenkant uit te spoelen en de ruggengraat eruit te halen. Snij de tentakels tot onder de oogjes af en gooi de oogjes weg (deze zijn taai). Hak voor de chimichurri alle kruiden zo fijn mogelijk, meng deze aan met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Doe de chimichurri in een spuitzak en vul de inktvisjes hiermee. Let op! Niet te vol anders krijg je er geen prikker door. Sluit hem af met een kleine saté prikker. Grill de inktvisjes rondom mooi bruin en bak de tentakels. Serveer er een kerrie mayonaise bij. Wrijf de picanha goed in met runderrub en grill op de Bbq naar een kerntemperatuur van 53 graden. Laat even rusten, snijd in dunne plakjes en serveer met wat Dalmationrub en de gevulde inktvisjes.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten