Vanaf 4 persoon(en)
600 gr. Lamsracks (Peper en zout uit de molen)
2 x takje tijm en rozemarijn
4 x sjalotjes
2 x teentjes knoflook (fijn gesneden)
1 eetl. suiker
1 eetl. witte wijn azijn
Zoete popcorn (voor garnering)
Olijf olie
Bak de lamsracks in zijn geheel met de olijf olie en doe er de tijm, rozemarijn, knoflook, suiker, witte wijn azijn en de sjalotjes bij. Roer dit geheel regel matig om en houd in beweging. Als de lamsracks mooi bruin aan de buiten kant worden kunnen deze met pan en al in een oven met de stand op 80 graden. Controleer met de kernthermometer tot hij een temperatuur bereikt van 65 graden. Verwarm onder tussen een ¼ liter ingekookte kalfs jus, en voeg daar 100 gram pure chocolade aan toe. (Zie elders recept) Snijd de lamsracks en leg deze naast elkaar op een bord, doe wat van het baksel over de racks en giet er wat van de chocolade jus om heen.