Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Lamsrack a la Niels

Ingredienten

2 hele Lamsracks
6 hele Sjalotjes (gepeld en in reepjes)
4 teentjes Knoflook (fijn geperst)
16 takjes Tijmblaadjes
1 eetl. Mosterd
1 eetl. Bruine suiker
1 eetl. Azijn
2 eetl. Roomboter
Olijfolie
Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Bestrooi de lamsrack met peper en zout uit de molen. Wrijf ze daarna in met mosterd en bruine suiker. Verwarm wat olijfolie en bak de lamsrack in 15 minuten rondom mooi bruin. Bak de laatste 5 minuten 2 eetlepels roomboter mee. Doe de lamsrack vervolgens ongeveer 20 minuten in de oven op 90 graden, naar een kern van 55 graden. Bak in de resterende olie de sjalotjes 4 minuten en doe de laatste minuut de knoflook en tijm erbij. Blus af met een eetlepel azijn en giet dit over de lamsrack. Snij aan tafel en serveer er garnering naar keuze bij.

Bekijk al onze hoofdgerechten