Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten x

Lamsbout

Ingredienten

1 stuk Nieuw-Zeelands lamsbout

1 x rode peper(in dunne ringetjes)

2 takje rozemarijn

2 takje tijm

2 x knoflookteen

4 eetl. Olijfolie

Bereidingswijze

Marineer de lamsbout van te voren in een marinade van de rode peper, rozemarijn, tijm, in plakjes gesneden knoflook en olijf olie. Braad de gemarineerde lamsbout in ongeveer 5 a 10 minuten bruin aan alle kanten. Leg deze dan in de oven op 80 graden, neem een kerntemperatuurmeter en laat deze rustig door garen totdat de meter 60 graden aangeeft. Laat deze even rusten, snijd hem in plakken en serveer er de olijven boter bij.

Bekijk al onze hoofdgerechten