Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Kogelbiefstukreepjes met roerbakgroenten

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gram Kogelbiefstuk
1 theel. Maïzena
2 eetl. Sojasaus
2 eetl. Medium dry sherry
1 theel. Sambal Oelek
3 stuks Bosuitjes
150 gram Peultje
6 stuk Worteltjes
1 stuk Rode paprika
50 ml. Wokolie of gewone olie
3 eetl. Oestersaus

Bereidingswijze

Snijd de kogelbiefstuk in dunne reepjes. Roer in een kom de maïzena met de sojasaus, sherry en sambal tot een marinade. Schep de biefstukreepjes erdoor en laat ze ongeveer 30 minuten buiten de koelkast staan. Snijd de bosuitjes in stukjes van ongeveer 3 cm. Snijd dan de peultjes schuin doormidden. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes. Verhit de wokolie in een wok of hapjespan. Roerbak de reepjes al omscheppend op een hoog vuur in circa 2 minuten bruin. Schep ze zo lang even op een bord. Schep de bosuitjes, peultjes en worteltjes door de wokolie en roerbak ze circa 1 minuut. Voeg 3 eetlepels water toe en roerbak de groenten in 3 minuten beetgaar. Schep de oestersaus en de reepjes vlees door de groenten en warm het gerecht nog even goed door. Erg gezond en ontzettend lekker met mie.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten