Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Herfststampotje

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

350 gr. Sperziebonen (schoon en gehalveerd)

350 gr. Wortelen (schoon en schuin door drieën)

350 gr. Prei (in ringen gesneden)

700 gr. Aardappelen

4 x saucijsjes (uit de darm)

½ ltr. Groenten bouillon

2 eetl. Bladselderij

2 eetl. Roomboter

1 theel. Nootmuskaat

Bereidingswijze

Bak de groenten 5 min aan met een eetlepel roomboter in een grote braadpan. Voeg hier de aardappel aan toe en vul aan met de groentebouillon. Kook dit mengsel ongeveer nog 20 min met de deksel half op de pan. Haal ondertussen de saucijsjes uit hun velletje (darmpje) en bak dit rul in een pan zonder boter. Als de aardappels gaar zijn kan het meeste vocht af gegoten worden, laat nog een beetje in de pan. Doe hier nog een eetlepel roomboter bij, nootmuskaat, bladselderij en de rul gebakken saucijsjes en roer dit voorzichtig met spatel door elkaar. (niet stampen)

Tip

Bak de saucijsjes rul in hun eigen vet, dit is goed voor de lijn en gezond.

Bekijk al onze hoofdgerechten