Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten x

Hanzenpeper

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1 kg. Haas (in kleine stukjes)

2 x tenen knoflook

150 gr. wortel (kleine blokjes)

150 gr. knolselderij (kleine blokjes)

150 gr. prei (fijn gesneden)

150 gr. ui

150 gr. wortel

1 x plak ontbijt koek

250 ml. Rode wijn

150 ml. Port

1 ltr. Gevogelte bouillion

4 x jeneverbes

2 x laurier blaadjes

2 x kruidnagel

Olijfolie

Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Snijd de haas in kleine blokjes verwijder eventueel zeendjes en velletjes. Neem alle groenten en snijd deze in gelijke blokjes. Neem een grote pan en bak de haas met wat peper en zout in de olijfolie mooi bruin. Doe hier de uien en knoflook bij, bak nog 2 minuten. Blus met de port en rode wijn en stoof met de gevogelte bouillon en alle andere ingrediënten in anderhalf uur gaar. Roer af en toe even om. Zet de deksel schuin op de pan zodat alle smaken goed in kunnen trekken.

Bekijk al onze hoofdgerechten