Vanaf 4 persoon(en)
1 kg. Haas (in kleine stukjes)
2 x tenen knoflook
150 gr. wortel (kleine blokjes)
150 gr. knolselderij (kleine blokjes)
150 gr. prei (fijn gesneden)
150 gr. ui
150 gr. wortel
1 x plak ontbijt koek
250 ml. Rode wijn
150 ml. Port
1 ltr. Gevogelte bouillion
4 x jeneverbes
2 x laurier blaadjes
2 x kruidnagel
Olijfolie
Peper en zout uit de molen
Snijd de haas in kleine blokjes verwijder eventueel zeendjes en velletjes. Neem alle groenten en snijd deze in gelijke blokjes. Neem een grote pan en bak de haas met wat peper en zout in de olijfolie mooi bruin. Doe hier de uien en knoflook bij, bak nog 2 minuten. Blus met de port en rode wijn en stoof met de gevogelte bouillon en alle andere ingrediënten in anderhalf uur gaar. Roer af en toe even om. Zet de deksel schuin op de pan zodat alle smaken goed in kunnen trekken.