Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten x

Chinees buikspek met aardappelmousseline

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

600 gr. Uitgebeende buikspek met zwoerd (te bestellen bij onze winkel)
2 eetl. Bakmeel
2 eetl. Suiker
2 eetl. Zout
2 eetl. Vijfkruidenpoeder

Ingrediënten aardappelmousseline:
600 gr. Aardappelblokjes
400 ml. Ongezoete slagroom
Snufje zout
1 teentje knoflook
4 x eidooiers
Platte peterselie olie
Geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Bereiding voor de buikspek: Wrijf de buik met zwoerd in met het kruidenmengsel en laat deze 1 dag marineren. Zet de oven op 90 graden en breng de buik naar een kern van 75 graden. Haal de buik uit de oven en verwarm deze vervolgens voor op 180 graden. Pak ondertussen de buik in met vetvrij papier en laat het zwoerd open. Bak de buik daarna 10 min op 180 graden, vervolgens 10 minuten op 190 graden, 10 min op 200 graden, 10 minuten op 210 graden en als laatst 10 minuten op 220 graden. Als het zwoerd echt krokant is, dan is het klaar. Maak de mousseline door de aardappels 20 minuten te koken in de room met zout en de knoflook. Mix de mousseline zo fijn mogelijk en zeef door een zeef. Vul hier een slagroomspuit of spumafles mee. Zet onder druk met twee patronen en spuit voorzichtig op 4 borden. Leg hier het buikspek op en serveer met wat geraspte kaas .

Bekijk al onze hoofdgerechten