Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Zeebaars met gevulde tomaatjes

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

5 San Marzano tomaatjes (ontveld en uitgehold)
4 Sjalot groot (fijngesnipperd)
12 Olijven (fijn gesneden)
1 teentje Knoflook (fijn gehakt)
8 theel. Bieslook roomkaas
8 eetl. Parmezaanse kaas (geraspt)
2 eetl. Bieslook (fijn gesneden)
Olijfolie peper en zout
1 grote Zeebaars (in vieren zonder huid)

Bereidingswijze

Breng wat water aan de kook, snijd de tomaatjes in met een klein kruisje en kook ze heel kort in het water. Koel ze meteen weer in ijskoud water en ontvel ze. Snijd ze in de lengte door en haal de binnenkant eruit. Houd acht halve tomaatjes apart en snijd de overige twee heel fijn. Voeg hier de fijn gesneden sjalot, olijven en knoflook aan toe. Breng de tomaten op smaak met wat olijfolie en peper en zout. Schep in elke tomaat een theelepel bieslookroomkaas en verdeel royaal het gesneden uienmengsel. Rasp er nog wat Parmezaan over en zet 8 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Bak ondertussen de zeebaars aan een kant en breng op smaak met wat peper en zeezout uit de molen. Schik de zeebaars mooi naast de tomaatjes en serveer met wat fijn gesneden bieslook.

Bekijk al onze hoofdgerechten