Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten x

Gekruide tussenribkarbonade

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

4 x tussenribkarbonade (1 ½ cm)

5 x sjalotjes (in vieren gesneden)

2 x tenen knoflook (fijn gehakt)

2 eetl. tijmblaadjes

2 eetl. bruine suiker

2 eetl. wittewijnazijn

Olijfolie/roomboter

Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Zout en peper de karbonade van te voren. Verwarm een grote pan met de olijfolie en roomboter. Schroei hierin de karbonades dicht en schep er de sjalotjes, knoflook, tijm en bruine suiker bij. Zet het gas iets lager en braad in nog ongeveer 5 extra minuten de karbonades mooi gaar. Laat ze nog 3 minuten rusten met wat aluminiumfolie er over. Serveer met een tomatensaus en wat krokant gebakken ciabattabrood.

Bekijk al onze hoofdgerechten