Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Gebraden lamsbout met olijvenkruidenboter

Ingredienten

1 x stuk Nieuw-Zeelands lamsbout

1 x rode peper(in dunne ringetjes)

1 x takje rozemarijn

1 x takje tijm

1 x teen knoflook

4 eetl. Olijfolie



Olijf kruidenboter:

80 gr. Zachte roomboter

80 gr. Zwarte olijven

½ theel. Geraspte citroenshil

1 eetl. Peterselie (fijn gehakt)

1 x teentje knoflook (geperst)

Zeezout en zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze

Marineer de lamsbout van te voren in een mengsel van Spaanse peper, rozemarijn, tijm, in plakjes gesneden knoflook en olijf olie. Meng in de tussentijd de boter (schuimig/romig opkloppen) .Snijd de olijven in kleine stukjes. Meng de boter met olijven, citroenrasp, peterselie en knoflook en breng op smaak met zout en peper. Vorm er een rolletje van en wikkel deze in bakpapier en leg in koelkast. Braad de gemarineerde lamsbout in ongeveer 5 a 10 minuten bruin aan alle kanten. Leg deze dan in de oven op 80 graden, steek er een kerntemperatuur meter in en laat deze rustig door garen totdat de meter 68 graden aangeeft. Laat deze even rusten, snijd hem in plakken en serveer er de olijven boter bij. Knapperig stokbrood smaakt er heerlijk bij.

Tip

Bij aankoop van Nieuw-Zeelandse lamsbout ( Keurslager Runderkamp ) gratis kernthermometer. Bij eerder marineren (24 uur van te voren) wordt het vlees malser en neemt het beter de smaken op van de peper, knoflook enz.

Bekijk al onze hoofdgerechten