1 kg. Lamsgehakt
50 gr. Merguez kruiden
10 gr. Pittige tomatensaus
10 gr. Chavapcici kruiden
Alles goed mengen en opstoppen in schapen snaren (schapendarm). In 5 minuten rond om mooi bruin bakken in de roomboter
Vanaf 4 persoon(en)
4 x lamsworstjes
500 gr couscous
1/2 ltr groentebouillon
2 eetl. olijfolie
½ x rode paprika (blokjes)
½ x gele paprika (blokjes)
½ x komkommer (blokjes)
6 x kleine smaak tomaatjes (in partjes)
¼ x rood pepertje (fijn gesneden)
¼ x rasp van citroenschil
1 x bosui (fijn gesneden)
1 eetl. witte wijn azijn
peper en zout uit de molen
Garnering:
koriander, rucola en cashewnoten
Breng de groentebouillon in een grote pan aan de kook. Meng hier de couscous door, zet het gas uit en deze zal in enkele minuten gaar zijn. Bak en braad de lamsworstjes en houd even apart. Breng de couscous op smaak met de rest van de ingrediënten en roer goed door. Verdeel de couscous over vier borden en garneer met de koriander, rucola en de cashewnoten en leg de worstjes er boven op.