Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten x

Eendenleverterrine

Ingredienten

800 gr. Eendenlever

Peper uit de molen

2 theel. fleur de sel (of gewoon zeezout)

1 theel. fijne suiker

3 cl. calvados

3 cl. cognac

Bereidingswijze

Verwijder het vel van de eendenlever en snijd bloederige deeltjes weg. Snijd de lever aan blokjes van 2 cm, meng de blokjes met het zout, suiker, peper, calvados, en de cognac. Bekleed de terrine met een plastic velletje. Stop vervolgens het mengsel in de terrine druk dit stevig aan en trek vacuüm in een grote zak, dit om de laatste luchtbellen er uit te krijgen. Verwarm de terrine op 45 graden 5 minuten in een oven (liefst stoom oven). Laat hem terug koelen in de koelkast. Serveer hem aan dunne plakken met de appel meloen compote.

Bekijk al onze hoofdgerechten