Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten x

Carpaccio van de gouden burpee biet

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1 hele Eendenborst (gerookt of gebakken)
1 hele Gouden burpee (gele biet in super dunne plakjes)
¼ kwart Knolselderij (gestoomd)
1 eetl. Room
1 eetl. Boter
2 eetl. Olijfolie
2 eetl. Balsamico
2 eetl. Honing
Hazelnoten en bietenblad voor de garnering

Bereidingswijze

Snij de biet zo dun mogelijk, liefst op een mandoline of snijmachine. Dek dit even af en hou even apart. Stoom de knolselderij in 40 minuten gaar of kook 20 minuten. Draai deze tot zalf in de keukenmachine, voeg eventueel een eetlepel room en een eetlepel boter aan toe voor een nog zachtere crème. Doe deze in een spuitzak. Meng de olijfolie, balsamico en de honing door elkaar. Verdeel de dunne plakjes gele biet over vier borden. Snijd de eendenborst in de lengte in vieren. Spuit de knolselderij crème in verschillende hoopjes hier omheen. Dresseer de balsamico er overheen en garneer met het bietenblad en de hazelnoot.

Bekijk al onze hoofdgerechten