Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten x

Boeuf Bourguignon

Ingredienten

1 kg Pijplap (Poulet grof)
1 Ui (grof gesneden)
200 gram Spekjes
0.5 blikje Tomatenpuree
75 gram Roomboter
0.5 gram Rode wijn uit de Bourgogne
2 liter Kalfsbouillon
6 blaadjes Tijm
0.5 eetl. Jeneverbes
1 Tomaat
2 blaadjes Laurier
1 teentje Knoflook (in dunnen plakjes)
Olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie en braad het vlees aan in ca. 6 minuten. Dan de ui, spek, tomaat, roomboter erbij en nog 3 minuten doorbakken. Blus af met de wij en kook in voor de helft. Doe de kalfsbouillon en alle kruiden erbij en laat 3.5 uur stoven. Serveer met gebakken krieltjes en wortel stukken en garneer af met platte peterselie.

Bekijk al onze hoofdgerechten