Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Zacht gegaarde varkens lende van Iberico varken

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

600 gr. Varkenslende

1 eetl. Gezouten roomboter

800 gr. Aardappelpuree

6 x Plakjes gedroogde patanegraham

20 gr. Cantharellen

20 gr. Mini shitakes

3 x Lente ui, het licht groene gedeelte (schuin gesneden)

12 x Groene asperges (de kopjes)

2 eetl. Olijfolie

250 ml. Jus de veau (kalfsjus)

zeezout

Bereidingswijze

Bak in ongeveer 5 min. in de roomboter een krokant korstje om de varkenslende, verwarm daarna de oven op 80 graden en breng de lende naar een kern van 58 graden. Kook onder tussen wat kruimige aardappels voor de aardappelpuree, stamp deze en breng op smaak met wat zout en roomboter. Doe deze vervolgens in een spuitzak en spuit een dikke lijn verticaal links op het bord. Zet de cantharellen, mini shitakes, lente ui en de kopjes van de asperges even aan in wat olijfolie. Leg deze netjes naast elkaar bij de aardappelpuree. Haal ondertussen de lende uit de oven en snijd deze aan plakken, verdeel ze over de borden. Serveer er wat jus de veau (kalfsjus) bij en strooi wat grof zeezout over het vlees.

Tip

Gebruik een kern temperatuurmeter om zo je vlees beter in de gaten te houden. Dan weet je zeker dat je varkenslende zal smaken.

Bekijk al onze hoofdgerechten

Recepten Sluiten