Afgelopen week was ik door Michel van Wijngaarden uitgenodigd op de Horecava Beurs om de nieuwe Zaanse mayonaise familie te promoten. Er zijn vijf nieuwe smaken opgenomen waaronder: basilicum-, limoen-, pittige-, truffel- en mosterdmayonaise. Deze laatste twee, de truffel en de mosterdmayonaise, vonden ze buitengewoon goed bij onze Volendammer ham passen en deze hebben ze ter promotie opgenomen in hun receptenboekje.
De vijf verschillende smaken laten nog wel even op zich wachten in de supermarkten maar zijn al wel bij de groothandel te verkrijgen. Wij moesten zelfs de verpakking er nog opplakken zo nieuw zijn ze, maar werden geweldig ontvangen door de gasten. Ik ben weer een fantastische ervaring rijker en heb er een hele nieuwe familie bij.
Vanaf 4 persoon(en)
200 gr. Ossenworst
1 eetl. Zaanse mayonaise
1 x eidooier
citroen
peper en zout uit de molen
Garnering:
croutons
½ x rode ui (heel dun gesneden)
½ eetl. Kappertjes (afgespoeld)
Platte peterselie
Zaanse truffelmayonaise
Meng de ossenworst met de Zaanse mayonaise, eidooier, citroen, en breng op smaak met wat peper en zout (let op! het is ook al best zout) Doe dit in een spuitzak met een rond spuitje, zet vier borden neer en spuit hier vier lange strepen steaktartaar op. Garneer met croutons, rode ui, kappertje en platte peterselie. Maak af met de Zaanse truffelmayonaise