Ondanks dat het weer niet helemaal meewerkte, zijn ze er evengoed gewoon weer asperges! Een van mijn lievelings ingrediënten waar je eindeloos mee kan combineren. Het aspergeseizoen loopt tot eind juni. Aan de ene kant vind ik het jammer dat het zo kort is, maar aan de andere kant maakt dit het wel extra bijzonder. Met Pasen maakte ik een “klassiek” gerecht, met gerookte zalm en keursaus uit onze winkel. Alsof er een engeltje op je tong piest! En daarom is het deze week ook in de culi-aanbieding.
Vanaf 4 persoon(en)
12 Asperges (wit AA Type)
2 blokjes Kipbouillon
1 eetl. Suiker
4 stukken Gerookte zalmmoot
1 eetl. Mosterd
1 bakje Keursaus
Schil de asperges en snij een stukje van de onderkant. Kook ze ongeveer 10 minuten in water met de kip-bouillonblokjes en de suiker. Laat deze nog 10 minuten na-garen in het warme vocht. Lek de asperges goed uit en verdeel deze over 4 borden. Leg hier de gerookte zalmmoot op en dresseer met de keursaus.