Iedere gek zijn gebrek…mijn gebrek is dat ik gek ben op vuur. Een open haard of een vuurkorf, ik kan er uren naar kijken. Wat geeft het nou, ik word er gewoon rustig van. De Oklahoma Barbecue is daarom echt wat voor mij. Echt hout, die geur, fantastisch! En dat het vlees dan ook nog zo lekker smaakt is natuurlijk ook wel een lekkere bijkomstigheid. Afgelopen woensdag was ik bij reclamebureau XXS op Schiphol. Dit zijn ook allemaal liefhebbers van gezelligheid en lekkers en we verzorgden daar een super apart lekkere XXL barbecue. Het is altijd een genot om daar te mogen zijn! De barbecue was op het dakterras dus kon mijn Oklahoma helaas niet mee, maar Piet-Hein Smit (directeur van XXL en mede BBQ liefhebber) maakte dit meer dan goed door mij te vragen als promotor van een nieuw soort barbecue! Het is een kruising tussen de Oklahoma en een Green Egg, meer kan ik er nu nog niet over zeggen. Maar ik ben al druk aan het oefenen en het is zo allejezus lekker…..Een van de dingen die ik alvast uitgeprobeerd heb is een kebabspies met een yoghurtsaus, wat heel goed lukte! Ik hou jullie op de hoogte.
Vanaf 4 persoon(en)
500 gr. Rundergehakt
40 gr. Paneermeel
1 x ei
2 eetl. Kebabkruidenmix
4 x tomaten(in plakjes)
houten spiezen
Sjalot in ringen gesneden
2 takjes koriander
Wat olijven in plakjes gesneden.
Yoghurtsaus:
1 x Sjalot
2 eetl. Koriandersnippers
Zout
1 Groene spaanse peper
3 dl. Yoghurt
Versgemalen peper
Meng het gehakt met de paneermeel, ei en de kruidenmix. Maak hier 8 gelijke ballen van en rol deze aan een houtenspies. Duw ze in een beetje plat. Snijd er wat tomaten bij verdeel de sjalotjes en de koriander over. Yoghurtsaus: Pel en snipper het sjalotje, halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snij het pepertje in smalle reepjes. Roer de sjalotsnippers, de peperreepjes en de koriander door de yoghurt en breng de saus op smaak met peper en zout.