Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Volle bak

Afgelopen vrijdag hadden we een lekkere volle bak, in de Runderkamp lounge wel te verstaan! Er zaten 125 liefhebbers van voetbal en lekker eten, kortom, het bezeten van lekker eten zijn kwam helemaal tot zijn recht. Als amuse serveerde we Thaise dumplings, als voorgerecht Argentijnse gamba’s met fregola en we eindigde met Bastogne cheesecake met vuur. Als hoofdgerecht had ik een sappig tournedos met dragon mosterd en ik ga altijd met mijn blok even langs de tafels voor de liefhebbers van nog een stukje. Zo kan ik altijd ook even een praatje maken met de gasten, wat ik ontzettend leuk vind. Ik kreeg toen vragen over het voorgerecht met de gamba’s en hieronder, zoals beloofd, een geheim uit mijn keuken. Het venijn van de wedstrijd zat overigens in de staart. Na een snelle 0-1 achterstand werd het net voor rust 0-2. Maar in de 79e en 86e minuut werd het alsnog 2-2. Vrijdag de 15e komt Helmond Sport op bezoek en staan de deuren van de Runderkamp Lounge vanaf 17.45 uur weer open. Ik ben al bezig met het menu en dat wordt weer heerlijk! Reserveren kan via http://www.fcvolendam.nl/kras-stadion/dineren en iedereen is welkom. Tot dan!

Het recept

Argentijnse gamba’s met fregola

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

12 x gamba’s
4 eetl. roomboter
1 eetl. mosterdzaadjes
1 eetl. Sjalot (fijn gesneden)
1/4 teentje knoflook (fijn gesneden)
1/4 citroen (sap)
Peper en zout uit de molen

Dragon olie
8 eetl. Olijfolie (extra vergine)
4 takjes dragon (alleen de blaadjes)
Klein handje spinazie
1 teentje knoflook

200 gr. Fregola (8 min koken met zout)
16 blaadjes jonge spinazie
12 x cherita tomaatjes (in vieren gesneden)
Kreeftensaus
2 x citroen
Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Maak eerst de dragonolie: doe olie, dragonblaadjes, knoflook en spinazie in de blender en laat 3 minuten zachtjes draaien. Laat uitlekken (zeven) door een theedoek. Houd de olie apart. Kook de fregola zoals op de verpakking staat (8 min met zout) Neem een grote bakpan en verwarm deze op hoog vuur. Doe er de boter in en bak de gamba’s heel kort ( 2,5 min) doe er dan de fijn gesneden sjalot, knoflook, mosterdzaad bij en breng op smaak met grove peper en zout. Verwarm de kreeftensaus in een pannetje. Verwarm de borden het liefste even voor. Maak de borden op zoals op de foto: begin met de fregola, leg hiernaast de gamba’s en schep wat van het bakvocht over de gebakken gamba’s. Garneer met de spinazie, cherita tomaatjes en de kreeftensaus. Lepel tot slot nog wat van de dragonolie over de kreeftensaus.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.