Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Lasagne van courgette en Volendammer ham

Dat is even wennen zeg! Daar lig ik dan: verkleed in een blauw jasje met een plastic doorkijk topje, naast mijn andere streekgenoten uit Noord-Holland in het schap. Er is nog nooit zoveel aan mij gevoeld, geknepen, geroken, geschud en geaaid.

Ik ben namelijk de foto op de verpakking van vleeswaren van Runderkamp die op grote schaal verkrijgbaar zijn. Ik krijg de meest leuke berichten van mensen die mij zien liggen in de koeling van AH. “Niels, ik wist wel dat je cool was!” of van mijn tante die mij al een tijdje niet had gezien en mij nu tegenkomt in het schap. Ik ben afgerekend, ingepakt en vervoerd naar de koelkast in jouw huis. Vervolgens word ik uitgepakt en kijk ik trots mee hoe mijn vleeswaren bij jou in je mond verdwijnen. En dan mag ik weer afkoelen in de koelkast….

Ondertussen kennen jullie het verhaal van de Volendammer ham, die zijn (paradijselijke) naam te danken heeft aan dezelfde bereiding als gerookte paling. Ook maken wij al vanaf de Tweede Wereldoorlog onze eigen cornedbeef. Dit langzaam in zijn eigen bouillon gegaard Hollands rundvlees heeft zijn romige smaak te danken aan de perfecte vlees/vet verhouding. En dan natuurlijk onze wereldberoemde pittige leverworst, waarvan wij per ongeluk een nóg lekkerder recept ontdekten. Streeckgenoten is een succesformule, hopelijk lig ik ook snel bij jou op het keukenblad. Kijk voor meer info op: http://www.streeckgenoten.nl

Het recept

Lasagne van courgette en Volendammer ham

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

2 eetl. Roomboter
2 eetl. Bloem
½ ltr. Melk
1 theel. Nootmuskaat (liefste vers gemalen)
4 x Courgette (aan dunnen lange plakken)
400 gr. Volendammer ham
2 bollen Mozzarella
Geraspte kaas om af te garneren

Bereidingswijze

Maak een bechamelsaus van de roomboter, bloem, melk en de nootmuskaat door de boter te laten smelten. Doe hier de bloem bij en maak een roux. Druppel voorzichtig de melk erdoor tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Neem een glazen ovenschaal, vet deze in met roomboter en giet hier de bechamelsaus in. Bak de plakjes courgette even ligt aan met wat peper en zout. Verdeel de plakjes courgette in de saus met hierover de ham, mozzarella en herhaal tot alles in de ovenschaal zit. Bestrooi met de geraspte kaas en doe de schaal 25 min in een oven op 175 graden. Haal uit de oven en laat de lasagne 2 minuten afkoelen, snijd in plakken en verdeel over vier borden.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.