Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Stoofschotel met Vølenbock

Een mooie stoofschotel maak je niet even zomaar. Daar heb je wat tijd én stevig, donkerrood vlees met veel smaak voor nodig. Het was even zoeken, maar wij vonden alweer een tijdje terug de oplossing in de Belgische Ardennen. Hier graast een uniek runderras, een kruising van het Maas-, Rijn- en IJsselrund met de Belgische blauwe. Dit rund heeft de perfecte vlees/vet verhouding. Het vlees voor deze stoofschotel wordt uitgesneden bij de rib en later gebakken, gestoofd en gekruid. Tenslotte laten we het vlees met alle rust even nagaren voor nog meer smaak. Het moeilijkste is om er dan vanaf te blijven! Eet deze Volendammer stoofschotel met wat stokbrood en een koud flesje Vølenbock.

Het recept

Stoofschotel met Vølenbock

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1 kg Doorregen Rundvlees (RMIJ/Belgisch blauw Rund)
2 eetl Roomboter
2 eetl Olijfolie
Peper en zout uit de molen
3 eetl Bloem
2 eetl Roomboter
2 eetl Olijfolie
4 x Ui (gesneden)
2 x Rode ui (gesneden)
6 x Grote sjalot (gesneden)
4 teen Knoflook (gehakt)
1/2 x Prei (gesneden)
1 x Winterwortel (gesneden)
2 flesjes Vølenbock
4 eetl. Ketjap
6 takjes Tijm
4 x Kruidnagel
400 ml. Runderbouillon

Bereidingswijze

Neem een grote pan, doe hier de roomboter en de olijfolie in en bak het vlees hierin tot het mooi bruin is. Schep hier drie eetlepels bloem en peper en zout over en bak nog 3 minuten mee. Haal het vlees uit de pan en houd even apart. Doe opnieuw olijfolie en roomboter in dezelfde pan en bak de ui, de rode ui, sjalot en de prei mooi lichtbruin glazig. Voeg op het allerlaatst de knoflook erbij en bak 1 minuut mee. Voeg het Vôlenbock toe en kook voor de helft in. Doe dan het gebakken vlees, winterwortel, ketjap, tijm en kruidnagel bij en zet onder met de runderbouillon. Laat het geheel zonder deksel 2,5 uur rustig pruttelen.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.