Zoals ik in mijn vorige column al schreef, ben ik weer bezig op de gezonde tour, met enkele snipperdagen voor gezellige dingen op mijn agenda. Maar nu heb ik echt een enorme stok achter de deur, want ik ga meedoen aan een boksgala! Niemand is er blij mee, alleen mijn trainer en ik. Het lijkt me echt geweldig om dit een keer mee te mogen maken en natuurlijk ook te winnen! Daarom ben ik nu vol op in training en let ik extra op mijn voeding. t. Mijn snipperdagen moet ik dan maar even bewaren tot na het boksgala … Dit is weer een gerecht waarbij een combinatie van gezond en lekker deze heerlijke salade oplevert.
Vanaf 4 persoon(en)
500 gram Biefstuk in reepjes
2 zakjes Gemixte salade (á 125 gram)
0.5 Rode ui in ringen
1 Avocado ontpit en in dunne plakjes
1 Rode paprika in stukjes
1 potje Maïs uitgelekt ca. 150 gram
250 gram Cherrytomaatjes in 4-en
200 gram Tortillachips
Chimichurri dressing
0.5 eetlepel Mosterd
1 teentje Knoflook
0.5 bosje Koriander
0.25 bosje Platte peterselie
10 takjes Tijm
0.25 bosje Oregano
0.5 bosje Bieslook
1 Rode peper
1 Groene peper
0.5 eetlepel Zeezout/vers gemalen zwarte peper
150 ml Olijfolie
Bak de biefstukreepjes met wat peper en zout in wat roomboter 4 minuten op hoog vuur. Hou de biefstuk daarna even apart. Verdeel de zakjes salade over 4 borden en strooi de rode ui, avocado, paprika, maïs en de cherrytomaatjes over de sla. Leg de biefstukreepjes op de bordjes en blender alle ingrediënten voor de dressing en schep een paar eetlepels op de borden. Serveer de tortillachips erbij.