Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Cataplana

In het Noorden van Portugal, bij het dorpje Vila Nune, ongeveer drie kwartier rijden van het vliegveld van Porto, ligt een klein vakantieparadijs.  Hier zijn Max en Elisa tussen de wijnranken neergestreken. Wat voorheen een geitenboerderij zou zijn geweest, hebben zij omgebouwd tot een waar vakantieoord. Deze twee (snoei) hardwerkende Volendammers met visie hebben hier met zorg appartementen en luxe lodges weten te realiseren.

Elke dag zorgt Elisa voor de gasten en Max laat ons culinair genieten van de producten die

het seizoen te bieden heeft. Hier wordt dus biologisch gekookt. Toen wij hier waren wilde het geluk dat hier ook een aantal Volendammer artiesten te gast waren en hebben we diverse geweldige avonden gehad. En om nog even in deze Portugese sferen te blijven, heb ik onderstaand het recept van Cataplana voor jullie.

Het recept

Cataplana

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gr. Frutti di Mare (een mengsel van garnalen, mosselen, inktvis en kokkels)

175 gr. chorizo

225 gr. hamlapjes

2 x ui (groot)

6 tenen knoflook

2 x paprika (groen en rood)

2 x doosje cherry tomaatjes

1 x klein blikje tomatenpuree

750 ml. tomaten blokjes

100 ml. witte wijn

1 eetl. citroensap

2 eetl. tabasco

1 eetl. bieslook

3 x laurierblaadjes

3 eetl. koriander

Olijfolie

Zwarte peper

Zout

Schijfjes citroen

Bereidingswijze

Doe een scheut olijfolie in een pan. Snij de chorizo en de hamlapjes in fijne blokjes en braad deze op hoog vuur aan. Draai dan het vuur lager en fruit de gesneden ui in de pan. Voeg de fijngehakte knoflook en stukjes paprika toe. Laat dit alles even meebakken. Voeg dan de cherry tomaatjes toe, de tomatenpuree, blik tomaten blokjes, de wijn, het citroensap en breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Laat alles op hoog vuur even 2 minuten koken. Voeg de Frutti di Mare toe en laat deze nog twee minuten meekoken. Garneer dit Portugese vispotje tot slot met de koriander en citroenschijfjes.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.