Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Pop-UP

Eindelijk is het dan zover! 1 maart mag ik voor een dagje m’n eigen restaurant spelen. Een mooi woord hiervoor is pop-up restaurant.

En omdat ik graag met mensen en vleesgerechten werk noem ik het meat-up. In het restaurant van een dag zal het niet ontbreken aan verschillende vleesgerechten, een echte aanrader voor de carnivoren onder ons. Alle Runderkamp registers zullen worden opengetrokken van de afgelopen jaren. Een tsunami van verschillende hapjes zal door ons stadion bulderen. Een festival van verschillende soorten vlees en ras koeien zal voorbij komen in de Runderkamp Lounge. 

Ik wil mijn gasten, vlees in zijn puurste vorm en bereiding, laten ervaren. Bijzondere stukken vlees zoals: Dubbeldoelkoe, Blackangus, Rijn Maas IJsselrund en Belgische Blauwe zullen op authentieke manier bereid worden gecombineerd met perfect bijpassende wijnen van Thom Hagenhoek (24 wines). Jeroen Boekel (butler van het koningshuis) zal de gastheer zijn. En Simon Jonk (Lucas Rive⭐) zal het dessert verzorgen. Uiteraard ben ik er met team-Runderkamp. Het beloofd dus een heel bijzondere avond te worden. Er zijn nog enkele kaarten dus wees er snel bij en verzeker jezelf van een geweldige zondagmiddag:http://runderkamp.nl/meat-up 

Het recept

Romige bloemkoolsoep

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

2 eetl. Roomboter
150 gram Spekblokjes
1 hele ui (in ringen gesneden)
3 stengels bleekselderij (grove stukken)
2 x Wit van de prei (in ringen gesneden)
1 grote Bloemkool (in roosjes)
1 kleine Bloemkool (garnering)
2 eetl. Bloem
2 liter Groentebouillon
250 ml Room (ongezoet)
Zout

Garnering:
platte peterselie, bloemkool roosjes en/of romanesco (groene bloemkool), salie, nootmuskaat, eventueel wat Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze

neem een grote pan en verhit deze. Voeg boter toe en laat deze niet bruin worden. Doe hier de uienringen, bleekselderij en het wit van de prei bij en laat even rustig stoven zonder te verkleuren. Schep hier 2 eetl. bloem over en roer nog 3 minuten even door. Giet hier de groentebouillon over en doe er de bloemkool bij. Laat alles ongeveer 15 min zachtjes koken. Pureer alles met een staafmixer. Kook de bloemkoolroosjes in 15 min even apart voor garnering. Doe er de room bij en breng op smaak met eventueel nog wat zout. Let op met zout want er zitten ook al spekjes in. Neem 4 grote borden en leg hier wat bloemkool roosjes op en wat peterselie. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas en nootmuskaat. Giet de soep er aan tafel overheen. En serveer met vers afgebakken brood.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.