Al weer een weekje geleden was ik met m’n vrienden op wintersport. Nou heb je in Oostenrijk vaak nog die echte klassiekers op de kaart staan. Je kent ze allemaal wel: Tiroler gröstl, Kaiserschmarren enz. enz.. Deze vakantieweek hadden we ons voorgenomen om zo veel mogelijk van deze klassieke gerechten te proeven. Toen wij met mooi weer op de berg in de buurt van Kitzbühel zaten, stond er een cordonbleu op de kaart. Deze zag er zo lekker uit en we waren hem bijna vergeten. Daarom hebben we deze besteld, hem geanalyseerd en dus gekeken wat er allemaal in zat. Afgelopen week heb ik het recept proberen na te maken en dit kwam dicht in de buurt. Maar toch? Als je op die berg zit met mooi weer en een lekker biertje, smaakt alles toch net even anders.
Vanaf 4 persoon(en)
4 x 150 gr kalfssnitzel
4 plakken kaas
4 plakken ham
4 mespunten met mosterd
bloem
4 geklutste eieren
melk
Voor de Tiroler paneermeel:
8 eetl. Panneermeel
4 takjes rozemarijn (fijn gesneden)
6 takjes peterselie (fijn gesneden)
1 theel. Kerrie poeder
1 theel. Paprika poeder
1 theel. Chillie poeder
Neem de kalfssnitzels en leg deze op je werkblad. Doe hier een mespunt mosterd in en leg er de plak ham op. Hier na de kaas en vouw de snitzels dicht tot cordon bleu. Neem drie grote kommen en doe in eentje de bloem en in de ander 4 eieren en mix deze even. Doe hier eventueel een beetje melk in. Neem voor de derde kom een iets grotere en doe hier de paneermeel in en breng op smaak met de overige ingrediënten. Haal eerst de cordon bleu door de bloem dan door de eieren en dan door de paneermix. Neem een grote pan en bak de cordon bleu in 5 tot 10 minuten mooi goudbruin. Serveer met wat gebakken aardappelen en een plakje citroen met wat bessenjam.