Een paar weken geleden mocht mijn ome Herman een keer mee om te jagen. Samen met Jan Mepper zijn ze naar Polen gereden om daar een weekend vol spanning te beleven. Nadat hij in Nieuw-Zeeland en Canada is geweest is dit nu toch wel het mooiste wat hij tot nu toe heeft meegemaakt. Ik ben er bijna zeker van dat wij dit de eerste 25 jaar nog wel moeten aanhoren. Gelukkig had hij nog wat wild voor mij meegenomen en daar heb ik een heerlijke stoofschotel van gemaakt. Het recept hiervan vinden jullie onderstaand, maar het vlees heb ik veranderd in rundvlees, omdat hert niet zo makkelijk verkrijgbaar is. Heel veel kook plezier.
Vanaf 4 persoon(en)
2 eetl. Roomboter
2 eetl Olijfolie
1 kg Doorregen limousinevlees (in blokken gesneden)
peper en zout uit de molen
3 eetl. Bloem
2 eetl Roomboter
2 eetl. Olijfolie
8 x Ui (gesneden)
4 x Rode ui (gesneden)
6 x Grote sjalot (gesneden)
4 teen Knoflook (gehakt)
1 x Prei (gesneden)
1 x Winterwortel (gesneden)
1 flesje Kasteelbier
4 eetl. Ketjap
6 takjes Tijm
4 x Kruidnagel
400 ml. Runderbouillon
Neem een grote pan en bak hier het vlees in de roomboter en de olijfolie tot het mooi bruin is. Schep hier drie eetlepels bloem en peper en zout over en bak nog 3 minuten mee. Haal het vlees uit de pan en houd even apart. Doe opnieuw olijfolie en roomboter in dezelfde pan en bak de ui, de rode ui, sjalot en de prei mooie lichtbruin glazig. Voeg op het allerlaatste de knoflook erbij en bak 1 minuut mee. Voeg het kasteel bier toe en kook voor de helft in. Doe er dan het gebakken vlees, winterwortel, ketjap, tijm en kruidnagel bij en vul af met de runderbouillon. Laat het geheel zonder deksel 2.5 uur rustig pruttelen.