Het was me weer het weekeindje wel. Als vertegenwoordiger van de Caveman BBQ kom ik tegenwoordig op de meest bijzondere plaatsen. Zo was ik zaterdag bij een van de vrienden van FC Volendam in het midden van het land, waar ik weer een hoop nieuwe mensen heb leren kennen. En zij hebben weer diverse lekkere gerechten van de Caveman “geleerd”. Als salade had ik deze Oosterse salade gemaakt, die ze ook niet normaal zo lekker vonden, dus deel ik deze graag met jullie. Daarna ben ik nog even bij de Votown VIP Party geweest, waar het ook weer gezellig was! Ook weer een hoop nieuwe vrienden gemaakt en heb ik bij diverse P.A.’s ons telefoonnummer achter moeten laten. Dat beloofd weer een hoop nieuwe en reken maar van leuke opdrachten!
Vanaf 4 persoon(en)
4 Eendenborsten
4 eetlepels Vijfkruiden poeder
4 eetlepels Soja
Voor de salade:
100 gram Wortelstift
100 gram Komkommer julienne
100 gram Taugé
Lente ui
Rettich
¼ bosje Koriander
Thaise basilicum fijn gesneden
2 stuks Limoenen (sap)
6 eetl. Pinda’s
½ Rode peper fijn gesneden
Hoisinsaus
4 eetl. Hoisin
2 eetl. Chilisaus
2 eetl. Oestersaus
2 eetl. Woksaus
Kruid beide kanten van de eendenborst met de vijfkruidenpoeder en de soja. Rijg deze aan een spies en grill even kort, ca. 8 minuten, om en om. Meng ondertussen alle ingrediënten van de salade door elkaar, snij de eendenborst in stukjes en serveer deze over de salade. Roer vervolgens alle ingrediënten van de saus door elkaar en druppel deze over de salade.