Het is weer achter de rug! Ik kan met trots zeggen dat Runderkamp het ‘m gelapt heeft in Lapland! Toen De Vrienden van de FC met het idee kwamen om naar dit prachtige land te gaan en wilde dat wij daar 4 dagen lang het ontbijt, lunch en diner verzorgden, moesten we wel even gaan zitten met zijn allen…want het lijkt misschien wel of ik dit alleen doe, maar dat is zeer zeker niet het geval. Zoiets doe je samen, als bedrijf. En mede dankzij de hulp van iedereen, in Volendam maar ook in Lapland, is dit zeer zeker gelukt. Man wat was ik trots! En helemaal in mijn element met de grote stukken vlees, kampvuur en fantastische mensen om me heen. Het afscheid viel dan ook zwaar toen de groep zondag’s wegging en Rob, Bob en ik nog tot dinsdag bleven, om alles weer in te laden en op te ruimen. En dan gaat woensdag je wekkertje om 05.00 uur en ga je gewoon weer verder tot de orde van de dag. Maar dat is niet erg, want ook dat is een onderdeel van mijn mooie leven! Om nog even in de winterse sferen te blijven heb ik het recept voor een heerlijke kaassaus. Eet smakelijk!
Vanaf 4 persoon(en)
4 eetl. Olijfolie
0,5 ui (fijn gesneden)
2 teentjes Knoflook (fijn gesneden)
1 glas Witte wijn
0.75 litr Kookroom
1 Groente bouillonblokje
0.25 Rode peper
400 gram Blauwe kaas, geraspte kaas, Boursin
0.25 Platte peterselie (fijn gesneden)
Peper en zout
Neem een grote pan, doe hier de olijfolie in en fruit de gesneden ui glazig. Voeg de knoflook toe en blus af met witte wijn. Doe de kookroom, het bouillonblokje, rode peper en de kaassoorten erbij en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de peterselie. Deze kaassaus is zeer geschikt om bij vlees te serveren.