Vanmorgen hoorde ik op de radio dat een juwelier uit het plaatsje Oudewater, ter ere van 750 jaar stadsrechten van deze plaats, een horloge heeft gemaakt waarop het lijkt alsof er 25 uur in een dag zitten. Moek oak eh! Want o o o, wat hebben we het weer druk met zijn allen! Wij zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor het heerlijk avondje. En dan heb ik het niet over het heerlijk avondje op 5 december, maar over het heerlijke avondje op zaterdag 13 december, want dan is het galadiner in het FC Stadion!
De laatste puntjes worden nu op de i gezet en als het gaat zoals we willen dat het gaat, wordt het fantastisch! Maar eerst hebben we nog as. zondag het buffet tijdens de thuiswedstrijd tegen Telstar en een diner in ons restaurant de Koningshoek, dus sinterklaasje, mocht je dit lezen, hij heeft er 25 gemaakt en er zijn er nog 3 te koop, dus hop hop hop naar Oudewater!
In deze drukke maand heb ik deze week voor jullie het recept voor een snel snertje.
Eet smakelijk!
Vanaf 4 persoon(en)
2 eetl. Olijfolie
1 Ui (gesnipperd)
2 teen Knoflook (fijn gesneden)
450 gram Doperwten (diepvries)
1 glas Witte wijn
600 ml Kipbouillon
100 ml. Slagroom
1 hele Gerookte kipfilet (dun reepjes gesneden)
Neem een grote pan en verwarm de olijfolie hierin. Smoor de fijngesneden ui hierin en bak de knoflook nog 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en laat voor de helft inkoken. Doe de doperwten erbij en zet onder met de kipbouillon. Kok de doperwten in 10 minuten gaar. Mix dit daarna fijn met de staafmixer en roer op het laatst de room erdoor heen. Verdeel de soep over 4 borden, garneer af met wat doperwten en de gerookte kip. Breng het op smaak met wat peper en zout uit de molen.