Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Kreeftensoep met wilde gamba’s

Er zijn van die dagen dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen, dat alle gerechten kloppen en er onbeperkt met menu’s gevarieerd kan worden. Dit is zo’n week waarin al het harde werk van onze verschillende medewerkers en divisies tot uiting komen: De paas week! De synergie binnen onze winkels, de catering, worstmakerij en bbq afdeling bereiken nu hun hoogtepunt en laten we niet meer los. Het leuke van deze samenwerking binnen een bedrijf als Runderkamp komt met deze dagen echt tot uiting. In ons restaurant werken we met ingrediënten die weer in onze winkel verkrijgbaar zijn en veel inspiratie geven om je eigen Paasmenu tot een succes te brengen. Onze website is nog nooit zo druk bezocht om de lekkerste recepten en ideeën op te doen! En je krijgt gelijk inspiratie voor het aankomend catering of BBQ evenement op de zaak. De echte piek is in aantocht, dus als je dit jaar nog iets wilt vieren met catering van Runderkamp, moet je er als de kippen bij zijn! De aanvragen stromen binnen en als we het doen doen we het goed en geldt: vol = vol.

Ik wil samen met mijn hele team van Runderkamp iedereen een fantastisch Pasen wensen. En als na deze week hard werken je wat later in een van onze winkels komt en onze meiden niet meer zo goed kunnen lachen, laat er dan een van jou achter. Lachen kost niets.

Het recept

Kreeftensoep met wilde gamba’s

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1.5 ltr Kreeftenbouillon
Zie het recept op www.runderkamp.nl/recepten/detail/soepen/kreeftenbouillon

70 gr. Bloem
80 gr. Boter
120 ml. Room
1 x Visbouillon blokje
1 theel. Paprika poeder
¼ theel. Chilipoeder
12 x Wilde gamba’s (heel kort gebakken in de knoflook)
3 eetl. Cognac
4 eetl. Ongezoete slagroom (opgeklopt)
½ x Sap van een citroen
4 eetl. Bieslook (fijn gesneden)

Bereidingswijze

Maak eerst de bouillon of neem kant en klare bouillon, dit mag ook visbouillon zijn. Neem een grote soeppan, laat de boter smelten, doe hier de bloem bij en maak een roux. Laat deze even goed doorwarmen zodat de zetmeel veel bouillon op kan nemen. Voeg beetje bij beetje de bouillon aan de roux toe. Herhaal dit tot de bouillon opgenomen is en er een gebonden soep is ontstaan. Breng op smaak met het visbouillonblokje, paprikapoeder, chilipoeder en cognac. Verdeel de gamba’s en de bieslook over de borden en schep hier de ongezoete slagroom tegenaan. Schenk de kreeftensoep aan tafel over de borden, dit kan bijvoorbeeld met een theekan. Voor de liefhebbers kan de soep ook nog extra met chorizopuntjes en kokkels.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.