We gaan erop vooruit in 2015! Het is niet veel en per persoon uiteraard verschillend, maar de broekriem gaat dit jaar niet (nog) strakker, aldus de miljoenennota. Ondanks dat dit natuurlijk prachtig nieuws is, wacht ik het allemaal nog even rustig af. En voor het geval het evengoed wel tegen valt, heb ik deze week voor jullie het recept van een Frittata. Dit is een Italiaans recept wat eigenlijk uit armoede is ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van groenten en pasta’s die over zijn van de dag ervoor. De Frittata van tegenwoordig is een kruising tussen een omelet, een pizza en een pannenkoek en lijkt ook erg op een quiche. Het is een heerlijk recept en al je “lessies” kunnen er eigenlijk in. Als we nou geen geld over gaan houden…..
Vanaf 4 persoon(en)
1 x Ui (gesnipperd)
2 x Courgettes in plakken
Olijfolie
Peper en zout
8 x Eieren
200 ml Room (Kwark of ricotta kan ook)
4 eetl. Pesto
8 x Zongedroogde tomaten
8 x plak Parmaham, dun gesneden
200 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
1 eetl. Oregano
Snij de courgette in dunne plakjes. Bak deze met wat olijfolie, ui, peper en zout in 2 minuten beetgaar. Meng de eieren, room, pesto, zongedroogde tomaten, parmaham, oregano en de helft van de Parmezaanse kaas. Leg de gebakken courgette in een glazen ovenschaal en giet het eimengsel hier over heen. Strooi tot slot de overgebleven Parmezaanse kaas erover heen en zet het 20 minuten in de oven op 175 graden.