Ik ben volop aan het Grillin en Chillin. Tijdens demonstraties voor onze winkel en tijdens de braderie heb ik jullie kennis laten maken met deze handige barbecue. Door zijn afmeting is hij makkelijk in gebruik en de prijs is het bewijs dat duur niet altijd het beste is. Doordat er een deksel met temperatuurmeter op zit, kun je “sturen met temperaturen”.
Ik ben met allerlei bereidingen bezig zodat ik straks verschillende recepten kan presenteren.
Maar hieronder alvast weer even een voorproefje!
6 stuks Spareribs ongekruid
1 eetl. Suiker
1 eetl. Peper
1 eetl. Zout
1 eetl. Chilipoeder
1 eetl. Knoflookpoeder
1 eetl. Paprikapoeder
1 eetl. Uienpoeder
Meng alle kruiden in een zak, dit is voor het stuiven. Leg ze daarna in de Grillin en Chillin en sluit de deksel. Houdt de temperatuur rond de 175 graden. Let op! Dit proces zal ongeveer 1,5 uur duren. Blijf er wel bij en controleer af en toe hoe het er voor staat, door de deksel omhoog te halen en te kijken. Doe dit om de 15 minuten. Wanneer de temperatuur boven de 175 graden stijgt even de deksel omhoog halen.
serveer met een zoute BBQ saus