Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Gezond 2019

De meest bekende diëten zijn toch wel van dokter Frank, Amber Alberda en Sonja Bakker. Maar nu cardioloog Aseem Malhotra een boek geschreven heeft over een klein Italiaans dorpje Pioppi, kijkt de hele wereld mee. De bewoners van dit dorpje, 200 km ten zuiden van Napels, leven gemiddeld langer dan alle mensen op onze planeet. In dit dorpje is geen supermarkt of snackbar te bekennen, alles wat hier gegeten wordt is zelf verbouwd achter in de moestuin. Cardioloog Malhotra pleit voor minder suiker, zout en transvetten. Daarentegen is hij wel voor goede vetten, denk hierbij aan vis en olijfolie. Gebruik in plaats van suiker vaker ahornsiroop, honing, gembersiroop of stevia. Ook wit brood, koekjes en rijst dienen vermeden te worden. Maar het echte geheim is dat de mensen op Pioppi geen stress ervaren en in de middag lekker een tukje doen. Ze bewegen ook veel door hun tuintjes te onderhouden. Ze hebben geen wilde nachten maar gaan vroeg naar bed. Het boek dat hier alles over verteld heeft Malhotra vernoemd naar het dorpje. Maar bij elk dieet draait het om hetzelfde: volhouden, het dieet in je leven implementeren én….vooral doorgaan! Heel veel geluk maar vooral een gezond 2019

Het recept

Zeebaars met gevulde tomaatjes

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

5 San Marzano tomaatjes (ontveld en uitgehold)
4 Sjalot groot (fijngesnipperd)
12 Olijven (fijn gesneden)
1 teentje Knoflook (fijn gehakt)
8 theel. Bieslook roomkaas
8 eetl. Parmezaanse kaas (geraspt)
2 eetl. Bieslook (fijn gesneden)
Olijfolie peper en zout
1 grote Zeebaars (in vieren zonder huid)

Bereidingswijze

Breng wat water aan de kook, snijd de tomaatjes in met een klein kruisje en kook ze heel kort in het water. Koel ze meteen weer in ijskoud water en ontvel ze. Snijd ze in de lengte door en haal de binnenkant eruit. Houd acht halve tomaatjes apart en snijd de overige twee heel fijn. Voeg hier de fijn gesneden sjalot, olijven en knoflook aan toe. Breng de tomaten op smaak met wat olijfolie en peper en zout. Schep in elke tomaat een theelepel bieslookroomkaas en verdeel royaal het gesneden uienmengsel. Rasp er nog wat Parmezaan over en zet 8 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Bak ondertussen de zeebaars aan een kant en breng op smaak met wat peper en zeezout uit de molen. Schik de zeebaars mooi naast de tomaatjes en serveer met wat fijn gesneden bieslook.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.