Op maandag probeer ik alle spullen te verwerken die over zijn van het weekend.
Soms ontstaan er spontaan leuke gerechten door restjes die ik nog in mijn ijskast staan heb.
Puur toeval? Zo zijn wel de meest lekkere dingen ontstaan! Dat is ook de reden dat ik daar min of meer een gewoonte van probeer te maken. Zo had ik nog een paar verse kruiden staan die ik bij elkaar gemixt heb en er geweldige combinatie tot stand kwam: Chimichurrie! Ik wilde aanvankelijk een sausje maken wat ik wilde gebruiken voor bij de biefstuk maar deze blijkt het ook ontzettend goed te doen bij vis en gevogelte. Hier een recept met als garnering onder andere deze heerlijke saus. Geniet ervan!
Vanaf 4 persoon(en)
450 gr droge volkoren pasta
600 gr kreeftensaus
20 x gepelde wilde gamba’s
3 tenen knoflook (fijn gesneden)
400 gr frutti di mare
4 eetl. Chimichurrie
Kook de pasta met wat zout in 12 minuten beetgaar (zie verpakking). Verwarm de kreeften saus en schep deze over de pasta. Bak de gamba’s ondertussen in wat olijfolie en doe hier op het laatste moment de fijn gesneden knoflook bij. Garneer met wat frutti di mare en schep hier wat chimichurrie over.
Vanaf 4 persoon(en)
6 x tomaten (biologisch)
1 bol mozzarella (plakjes)
10 blaadjes basilicum
olijfolie extra vergine
Snij de tomaten in plakjes, leg hier de mozzarella over en kruid met wat zout en peper. Besprenkel met wat olijfolie en garneer met de basilicum.