Dit woord is deze week topic bij ons in het bedrijf. Na maanden van vergaderen, oefenen en overleggen kunnen we aanstaande zaterdag eindelijk vlammen. Alles uit de kast! We hebben een groep van 50 collega’s die de ruim 600 gasten een 5-gangen diner met bijpassende wijnen serveren tijdens een avond vol spetterende optredens. En dat allemaal in sporthal De Opperdam. Ongelofelijk dat deze hal dit weekeind omgetoverd wordt tot een prachtige feestlocatie! Natuurlijk is er bij iedereen gezonde spanning, zowel bij de organisatie van de HV Volendam en bij FC Volendam als bij ons in het bedrijf. En het klinkt gek, maar ik zoek mijn ontspanning dan in de keuken. Lekker stoven, kijken naar pruttelend vlees en daarna genieten van een heerlijke maaltijd samen met mijn gezin. Want deze dagen ben ik écht de man die op zondag het vlees snijd, letterlijk en figuurlijk. Benieuwd naar het gala? Volg ons dan op Facebook en Instagram!
Vanaf 4 persoon(en)
4 stuks gepofte aardappelen
3 eetl. olijfolie
350 gram runderstoofvlees (limousine, heel fijn in blokjes)
1 eetl. bloem
100 ml port
500 ml runderbouillon
50 gr winterwortel in blokjes
1 stuk rode ui (in blokjes)
50 gram prei (in blokjes)
50 gram knolselderij (in blokjes)
150 gram gemengde paddenstoelen (shi-take, kastanje, cantarel)
1 teen knoflook (gesnipperd)
1 jeneverbes
1 kruidnagel
1 laurierblaadje
Wikkel de aardappel in aluminiumfolie en pof deze 30 minuten op 180 graden. Laat deze afkoelen en snijd in drieën, hol ze een klein beetje uit en zet recht op. Breng op smaak met wat peper en zout en druppel iets olijfolie over. Snijd het stoofvlees in zo klein mogelijke blokjes of laat je slager dit voor je doen. (deze heeft een veel scherper mes) Bestrooi het vlees met wat bloem en bak deze rondom mooi bruin. Blus af met de port en bouillon en kook iets in. Voeg jeneverbes, kruidnagel en laurier toe en laat 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg wortel, ui, prei, knolselderij en laat nog 10 minuten koken. Bak de gemengde paddenstoelen even met wat knoflook en hou deze even apart. Zet de aardappelen 10 minuten in de oven, verdeel deze over vier borden en schep het stoofvlees en groenten in de aardappelen. Schep er wat van de gebakken paddenstoelen omheen en breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout uit de molen.