Kerstmis valt dit jaar in het weekeind. Voor viswinkels, bakkers en slagers geeft dit een stukje rust. Onze cateringkeuken draait al op volle toeren. Afgelopen weekeind mochten we het afscheidsfeest van Henk Kras verzorgen (Henk Krast op). Ook het galadiner was weer een hoogtepunt. Voor 500 mensen een 4-gangen diner bereiden in een geïmproviseerde keuken is effe een dingetje. De opbrengst van dit gala gaat overigens naar het jeugdvoetbal, dus een heel goed doel. Een van onze koks maakt dit gala voor het eerst mee en was diep onder de indruk. Ik vertelde hem over de spanning die voelbaar is, dat de witte en zwarte brigade als een geoliede machine moet lopen. Dat er keihard en snel gewerkt moet worden, soms tegen het agressieve aan. Ze mogen best boos worden, maar dan wel voor één minuut en dan weer de zaal in, lachend met mooie kleding, prachtig opgemaakt en gekapt haar. Alle tafels moeten er smetteloos uitzien. Ik zei tegen de kok dat hij geconcentreerd moet zijn, moet rennen en vliegen en na afloop van een opdracht of lange dag mag je in elkaars armen vallen, met een zoen op beide wangen en soms met tranen als alles goed is gegaan. Mocht u zelf uw diner bereiden dan zijn er dit jaar nog 2 mooie kerstcd’s uitgekomen, van de 3JS en A Million Shoes van Kees Jozef, Joseph Jozef & Jack Stroek. Te koop bij o.a. Jan Cas en Slijterij de Stient. Deze muziek maakt het diner echt compleet.