Is een biologisch gekweekte, lichtrood gekleurde en heerlijk smakende uiensoort. De bollen zijn volmaakt rond en de buitenkant van de ui is prachtig glanzend licht tot donkerrood gekleurd. Deze ui heeft een heerlijke pittige zoete uiensmaak. Hij kan in een jaar van zaad tot ui worden gekweekt. Ze zijn heel vaak de basis van allerlei gerechten. Uien zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gekookt, gebakken, gegrild, gewokt, gestoofd, gefruit, gekarameliseerd, gestoomd en gevuld met vlees, gehakt of rijst of een combinatie hiervan. Ook kan fijn gesnipperde ui worden toegevoegd aan sauzen, rauwkost en salades. Voeg ook eens een ui toe aan je soep, stoofschotel, ovenschotel, (pasta)saus, stamppot, roerbakgerecht of salade. Ui is heerlijk in combinatie met kaas, melk, eieren, boter, kip, rundvlees, lamsvlees, varkensvlees, knoflook, tijm, citroen, peper, pasta en rijst. En in combinatie met groente als tomaten, wortelen, spinazie, sla, paprika en peulvruchten. Maar je kan er ook een goeie hachee van maken!
Vanaf 4 persoon(en)
4 eetl. Roomboter
750 gram Rundvlees (in stukjes gesneden)
1 kg Rode ui (baron) in halve ringen gesneden
3 teentjes Knoflook (fijn gesn.)
3 eetl. Bloem
1 glas Rode wijn
350 ml. Kalfsbouillon
12 takjes Tijm (de blaadjes)
4 eetl. Ketjap
2 eetl. Soja
Zout en peper uit de molen
Neem een grote pan en bak hierin het vlees goudbruin met de boter. Doe er de uien bij en bak nog 8 minuten goed door. Bak de laatste minuut nog even de fijn gesneden knoflook mee en doe er de bloem bij. Blus met de wijn en kalfsbouillon, laat even een klein beetje inkoken en laat dan nog zeker een half uur tot drie kwartier op laag gas staan met de deksel erop. Roer de tijm erdoor en roer af en toe even goed over de bodem. Breng op smaak met ketjap, soja, peper en zout uit de molen en serveer met roseval aardappeltjes uit de oven.