Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Kogelbiefstuk met chilipepers

Na vele maanden gaat het eindelijk weer beginnen: “De Voetbal”. We hebben met z’n allen een manier gevonden om het oude in een “nieuwe normaal vorm” te gieten.

De afgelopen weken zijn ze bij de FC druk bezig geweest om de businessruimtes corona-proof te maken. Met flink passen en meten zijn alle sponsoren en businessclubleden van harte welkom bij alle thuiswedstrijden. Onze buffetten zijn er als vanouds, alleen worden deze nu uitgeserveerd door medewerkers van de FC. In de Runderkamp lounge, ons restaurant in het stadion, wordt dit buffet ook geserveerd. Het 4-gangen diner, zoals gewend, kunnen wij helaas nog niet serveren. Ik ben samen met mijn team al volop in de voorbereiding om vrijdag een superlekker buffet te serveren, we hebben er weer zin in! Jij komt toch ook? Het is wel van belang dat je vooraf reserveert via http://www.fcvdm.nl/reserveren. Alle verdere informatie kun je hier ook vinden. 

Deze week hebben we weer kogelbiefstuk in de reclame, waar ik uiteraard wel raad mee weet! Wat vind je van dit recept met chilipepers?

Het recept

Kogelbiefstuk met chilipepers

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gram Biefstuk
2 eetl. Sojasaus
1 eetl. Aardappelmeel
3 eetl. Plantaardige olie

De saus:
3 eetl. Arachideolie
2 eetl. Sojasaus
1 eetl. Maizena
3 eetl. Rijstwijn
3 eetl. Oestersaus
2 cm Gember (fijn gehakt)
2 stuks Lente uitje (fijn gehakt)
5 stuks Rode chilipepers (in dunne reepjes)

Bereidingswijze

Snijd de biefstuk in dunne reepjes, meng voor de marinade 2 eetl. sojasaus, aardappelmeel en 3 eetl. plantaardige olie. Doe hier de biefstuk reepjes bij en roer het door elkaar, laat dit ongeveer 15 min. staan. Meng voor de saus de arachideolie, de sojasaus, maïzena, rijstwijn, oestersaus en 3 eetl. water in een schaal. Zet de schaal apart. Verhit de resterende plantaardige olie (5 dl) in een wok en bak de biefstuk 1 minuut. Haal de biefstuk even uit de wok, houd hem onder tussen warm. Giet alles af, maar houd ongeveer 75 ml olie over. Verhit dit opnieuw en roerbak de gember hierin 1 min. Doe de biefstuk weer in de wok met de lente uitjes en de chilipepers en roerbak alles nog eens 2 min. Giet de marinade en saus erbij en roerbak het nog 1 min tot het goed warm is. Serveer hier witte rijst bij.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.