Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Café Frappé

Jaren geleden was ik met mijn schoonfamilie op vakantie in Oostenrijk. Zittend op een terras bestelde mijn zwager een voor mij totaal onbekend drankje: Frappé.  Uiteraard wilde we allemaal even proeven van deze (toen nog) rare combinatie van koffie, ijs en slagroom. Volgens de ober was dit een van oorsprong Grieks koffiedrankje wat hij naar  eigen inzicht aan had gepast. Inmiddels is dit drankje niet meer weg te denken van de drankenkaart en overal te bestellen. Hieronder heb ik mijn eigen lievelingsrecept, wat ik heel graag met jullie wil delen.

Het recept

Café Frappé

Vanaf 2 persoon(en)

Ingredienten

1 bol Vanille ijs
150 ml Koude espresso
100 ml Koude melk
50 ml Baileys
3 x IJsklontjes (gecrushed)
2 eetl. Chocoladeschaafsel

Bereidingswijze

Neem 2 grote glazen. Verdeel in ieder glas een half bolletje van de vanille ijs. Giet hier de koude espresso op. Schud of mix vervolgens de melk, Baileys en het overige ijs schuimig. Verdeel dit ook over de glazen en meng door elkaar. Strooi er tot slot nog wat chocoladeschaafsel overheen, rietje erin en genieten maar!

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.