Jaren geleden was ik met mijn schoonfamilie op vakantie in Oostenrijk. Zittend op een terras bestelde mijn zwager een voor mij totaal onbekend drankje: Frappé. Uiteraard wilde we allemaal even proeven van deze (toen nog) rare combinatie van koffie, ijs en slagroom. Volgens de ober was dit een van oorsprong Grieks koffiedrankje wat hij naar eigen inzicht aan had gepast. Inmiddels is dit drankje niet meer weg te denken van de drankenkaart en overal te bestellen. Hieronder heb ik mijn eigen lievelingsrecept, wat ik heel graag met jullie wil delen.
Vanaf 2 persoon(en)
1 bol Vanille ijs
150 ml Koude espresso
100 ml Koude melk
50 ml Baileys
3 x IJsklontjes (gecrushed)
2 eetl. Chocoladeschaafsel
Neem 2 grote glazen. Verdeel in ieder glas een half bolletje van de vanille ijs. Giet hier de koude espresso op. Schud of mix vervolgens de melk, Baileys en het overige ijs schuimig. Verdeel dit ook over de glazen en meng door elkaar. Strooi er tot slot nog wat chocoladeschaafsel overheen, rietje erin en genieten maar!