Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Boeuf Bourguignon Stoofschotel

Iedereen die wel eens in de Bourgogne is geweest moet deze stoofschotel geproefd hebben.

Auguste Escoffier heeft het recept als eerst gecodificeerd aan het eind van de negentiende eeuw. Maar dit boerengerecht, rund op zijn Bourgondisch, wordt natuurlijk al eeuwen gemaakt. Door het vlees langzaam te stoven in de rode wijn, tomaten en kruiden is het taaie rundvlees zo omgezet in smakelijk mals rundvlees. Dit is een van de vele boerengerechten die doorgedrongen zijn in onze huidige keuken. 

Het recept

Boeuf Bourguignon

Ingredienten

1 kg Pijplap (Poulet grof)
1 Ui (grof gesneden)
200 gram Spekjes
0.5 blikje Tomatenpuree
75 gram Roomboter
0.5 gram Rode wijn uit de Bourgogne
2 liter Kalfsbouillon
6 blaadjes Tijm
0.5 eetl. Jeneverbes
1 Tomaat
2 blaadjes Laurier
1 teentje Knoflook (in dunnen plakjes)
Olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie en braad het vlees aan in ca. 6 minuten. Dan de ui, spek, tomaat, roomboter erbij en nog 3 minuten doorbakken. Blus af met de wij en kook in voor de helft. Doe de kalfsbouillon en alle kruiden erbij en laat 3.5 uur stoven. Serveer met gebakken krieltjes en wortel stukken en garneer af met platte peterselie.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.