Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

BBQ BATTLE aflevering #4

Jaja, het winnende gerecht kwam deze aflevering van de BBQ van Niels! Vis, vlees en groentes gecombineerd in een heerlijk gerecht maakte dat Jeremy, als verliezer, ouderwets hout mocht gaan hakken. 

Zondag 24 mei alweer de 5e aflevering van BBQ BATTLE 16.30 uur op RTL4. Tot dan!

Het recept

BBQ BATTLE aflevering #4 Zeeduivel met runderrookvlees

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

Wortel
Baby venkel
Courgette
Room
Zeeduivel
Pastrami
Lardo
Langoustine
Aardappel
Tomatenpuree
Saki

Bereidingswijze

Maak de venkel en aardappel schoon, en snijd dit in kleine stukjes. Leg dit op de BBQ en strooi er wat runderrub overheen. Wanneer de aardappel klaar is, schep het terug in een kom. Snijd wortel klein. Rol de zeeduivel met runderrookvlees en bereid deze op de BBQ naar (65 Gr kern). Leg hem in de campinggas rond de 70 graden om hem warm te houden. Begin nu met de groentes grillen. Leg de groentes op de andere BBQ. Daarna gaar je het nog even door in de lardo. Laat het helemaal gaar smelten zodat het smaak geeft aan de groentes. Pel de langoustine zodat je met de schil een saus kan maken. De schillen kan je aangrillen met olijfolie en ui. Ook voeg je knoflook en room bij zodat het kan borrelen op de BBQ. Daarna voeg je tomatenpuree en saki bij. Snijd de prei en courgette fijn. Snijd ook de venkel en voeg dit allemaal bij de saus en hussel het door elkaar. Check even de zeeduivel op de Campingaz op de bovenste verdieping. laat deze niet doorgaren. Begin nu met het grillen van de groenten, prei – wortel en courgette. Wanneer de groentes gegrild zijn, voeg je dit samen met de lardo in een pannetje en kook je het samen gaar op de BBQ plaat. Snijd de lardo dun. Inkoken tot saus dikte. Langoustines aangrillen op de BBQ plaat, heel kort voor een krokant korstje. Giet de saus af door middel van een zeef. Strooi wat poeder op de langoustine. Snijd de visrolletjes in dunne plakjes. Voeg de gegrilde groenten bij en serveer de saus apart.

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.