Wij gaan koken voor een clubje vrienden van de FC. Op zich is dit voor de catering geen al te vreemde vraag ware het niet dat dit in Lapland moet gaan gebeuren. En dan wordt het een uitdaging! Niels en Bob zijn op onderzoek uitgegaan. In Lapland blijkt alleen rendiervlees op het menu te staan en een biertje is er nogal prijzig. Een lunch met hamburger kost circa € 135,00 en een biertje bijna € 15.00. Toen ze bij thuiskomst de rekening lieten zien vielen ze daar bijna van hun stoel. Deze thuisblijvers zijn echter niet van gekke Gerritje en de messen werden geslepen. Het plan werd vervolgens om het allemaal zelf te organiseren. Net als vroeger, toen de eerste Volendammers op vakantie gingen. Eigen aardappels, eigen bier, eigen vlees én een koelkast mee in het bouwbusje. De koelkast moet nu alleen vervangen worden voor containers. Deze moeten ook nog op temperatuur instelbaar zijn wat bij veertig graden onder nul blijft er weinig over van een krop sla terwijl de biefstuk nooit meer ontdooit raakt. De vragen die dan bij je opkomen zijn: “Hoe gaan we dit organiseren en wat moet er mee, op welke temperatuur en hoe lang doet een vrachtwagen er over”? Dit zijn dan van die praktische dingen die het een uitdaging maken om zo’n missie te aanvaarden. De vraag wat men lekker zou vinden is wel snel ingevuld voor deze groep. Maar wat ze gaan drinken is een iets lastiger vraagstuk. Vroeger was het een jonkie of een biertje, maar die tijd is voorbij. Maar gelukkig weet Albert van Slijterij De Stient hier een hoop vanaf. De containers worden binnenkort gevuld en Niels gaat dan een paar dagen van te voren richting Lapland om kwartier te maken en de proviand te ontvangen.
Pa en ma zijn erg zenuwachtig en hopen dat het goed afloopt. Via Facebook en Instagram houdt hij ons op de hoogte. Like onze pagina op Facebook en volg Niels of hij niet in een roedel Husky honden belandt met zijn biefstukjes.