Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Blog

Dubbeldoelkoe

De Netflix documentaire “Cowspiracy” legt uit dat we de wereld zouden kunnen redden als we met zijn allen stoppen met het eten van vlees. Zo simpel is het … volgens de makers van deze documentaire. Maar moeten we dan massaal veganist worden? Het was voor mij al best logisch dat het overzeese vlees van bijvoorbeeld USA Grain Fed niet bepaald helpt met het terugdringen van de co2 uitstoot. 

Maar moeten we nou allemaal aan de groenten gaan dan? Dan moeten we weer  uitkijken dat het geen kasgroenten zijn, want zo’n 80 % van alle co2 uitstoot van onze landbouw komt uit de Nederlandse kassen. Dan maar aan de quinoa? Dit super food uit Bolivia en Peru veranderde daar het landschap (de hooglanden) in woestijnen. Door al die quinoa akkers is daar een grote uitputting van de bodem. Erosie, een verstoorde waterhuishouding en aantasting van de graasgebieden van de lama’s die daar dan weer verhongeren. Ook niet echt fijn…

 

In 2013 werd tijdens een grote smaaktest, waaraan tal van kenners en alle beroemde vleesrassen deelnamen, het Lakenveldervlees tot het lekkerste rundvlees uitgeroepen. Het werd verkozen boven Black Angus, Belgische Blauwe, Blonde d’Aquitaine, Limousine, Hereford en zelfs boven het vlees van het wereldberoemde Wagyu rund. Kortom, als we dan toch vlees eten, dan raken we allemaal aan het vlees van de dubbeldoelkoe. Dit is geen ras, maar koeien die voor hun melk en vlees opgroeien. Bijvoorbeeld de Friese Hollandse, De Groninger Blaarkop, De Witrik of de lakenvelder. 

 

Wil jij dit nou eens een keer proberen? We hebben deze week Ribeye van een dubbeldoelkoe voor een laagdrempelige prijs in onze winkels! 

Haal het vlees ruim een half uur van te voren uit de koeling. Haal het uit de vacuüm en laat op zuurstof komen. Neem een grote pan en verwarm deze. Zout het vlees van te voren. Doe een flinke dot roomboter in de pan en leg vervolgens meteen het vlees erbij en hou dit in beweging. Bak het vlees ongeveer in 10 minuten medium gaar. Haal uit de pan en laat even rusten zodat alle vleessappen weer tot rust komen. Snij aan dunne plakjes en serveer met een druppeltje Umami soja (verkrijgbaar in onze winkel in de Van Baarstraat) 

PLAN JOUW FEEST In 4 stappen een offerte op maat Geheel vrijblijvend Begin met plannen

Stap 1: Planning feest

Stap 2: Soort catering

    Kies uw buffet:
    Kies uw barbecue:

Stap 3: Extra's

Stap 4: Gegevens

Bedankt voor het invullen van de 'feestsamensteller'. Hieronder de opties die u heeft gekozen. U kunt uw opties kenbaar maken aan ons door hier aan te geven of u direct een offerte wilt ontvangen of telefonisch contact wilt.