Ongeveer zeventien jaar geleden adviseerde Ed Guyt (beste speler Pius X toernooi 1995) ons om online te gaan met de catering van Runderkamp. Wij stonden hier in het begin een beetje sceptisch tegenover, want wie besteld er nou eten via internet? Al snel kwamen wij in contact met FC Volendam en begon het balletje echt te rollen. Bij thuiswedstrijden van de FC verzorgden wij een buffet in de skyboxen en zo maakten men kennis met Runderkamp. Daarna kwamen de aanvragen van verschillende bedrijven, en dan vooral ook vanuit de voetbal, om hun feest te verzorgen. Openingen, bruiloften, gala’s, personeelsfeesten, compleet verzorgde bbq’s incl. koks of bbqmenu’s incl. bbq, borden en bestek, we doen het allemaal en met veel liefde en passie. Als het maar past binnen onze slogan: Bezeten van lekker eten!
Eddy vroeg mij toen maandelijks een column voor 100% NL te schrijven met een bijpassend recept, waar ik me bijzonder vereerd door voelde. Na het programma BBQ BATTLE op RTL4 kreeg ik een interview van vier bladzijdes. Inclusief drie bijpassende bbq gerechten, waarvan ik er eentje graag met jullie deel. Vind je deze lekker? Koop dan snel de 100%NL of word lid, want voor een heel normaal Nederlands bedrag ontvang je dit geweldige blad om de maand op de mat! https://www.100pmagazine.nl/contact/
Vanaf 4 persoon(en)
4x 150 Gram Kabeljauw met huid
12 stuks Tomaten (zonder vel)
3 teentjes Knoflook (fijn gehakt)
1 doosje Tijm (de blaadjes)
4 eetl. Suiker
Peper en zout uit de molen
Olijfolie
Bieslook en basilicum (garnering)
Zet de oven aan op 95 graden. We beginnen met het ontvellen van de tomaten. Breng water aan de kook en snijd een klein kruisje in de tomaten. Kook de tomaten twee minuten en leg meteen in een pan met ijskoud water. Snijd de tomaten in partjes en verdeel op een grote ovenplaat, leg er eventueel een bakpapier onder. Strooi en verdeel de knoflook, tijm, suiker en olijfolie over de tomaten. Laat deze 2,5 uur in de oven op 95 graden konfijten. Roer na ongeveer een uur alles even om. Kruid de kabeljauw met grof peper en zout en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar op de huid. Stuur eventueel met een deksel voor de doorgaring van de kabeljauw moten. Serveer de kabeljauw met de tomaat en garneer met de bieslook en fijn gesneden basilicum.